Bukarest, Rumænien

Små forventninger og store kontraster

Vi havde egentlig ikke de store forventninger til Bukarest og det eneste vi ligesom forbandt Rumænien med var et undertrykt folk, en flok sigøjnere og henrettelsen af Nicolae Ceauşescu – ja og så hende den lille gymnastikpige, der stadig er hele landets darling!

Bukarest, Rumænien

Efter to dage på gåben gennem byen tegner der sig et meget kontrastfyldt billede. Kilometer lange boulevarder med springvand og morbærtræer, små smalle gyder med moderne caféer og enorme bygninger fra før revolutionen i 1989, som f.eks. Parlamentet, der er den anden største bygning i verden – kun overgået af Pentagon. Men også hjemløse, som sniffer lim og lever på gaden, i tusindvis af herreløse hunde, ramponerede bygninger og en kæmpe forskel på rig og fattig.

Bukarest, Rumænien

Parlamentsbygningen

Parlamentsbygningen skal opleves, så vi tog en guidet rundtur. De penge, der er brugt her, kunne have gjort en kæmpe forskel for de svageste i samfundet. Der er kun benyttet de fineste materialer, og med alt den marmor i fem forskellige farver, der er brugt, kan der dårligt være flere forekomster tilbage inden for landets grænser.

Paladset i Bukarest, Rumænien
Byggeriet startede i 1984, og ca. 70 % var færdigbygget fem år senere. Men i dag mangler de stadig at færdiggøre de sidste 10 % af bygningen. Vi tvivler på, at det nogen sinde sker.

Paladset i Bukarest, Rumænien

Måske er det i den forbindelse værd at nævne, at opførelsen af bygningen gjorde 70. 000 mennesker hjemløse og Bukarest 26 kirker, 2 synagoger samt et historisk kvarter fattigere. Der nævnes af en eller anden grund intet om kompensation… Men for at ”spise kirsebær med de store”, må alle jo yde et ”lille” bidrag i fællesskabets navn!
Nicolae Ceauşescus præstige-værker var nøje planlagte for ikke at stå tilbage for Vesten. Så han har selvfølgelig sørget for, at Boulevard Unirii, der går direkte op til parlamentet, lige er 6 meter længere end ”originalen” Champs Elysées i Paris.

Udsigten fra paladset i Bukarest, Rumænien

Læs med næste gang, hvor vi fortæller om fantastiske Transylvanien

Skulle du have lyst til at synes godt om vores Facebookside Two Danes On Tour, så bliver vi rigtig glade. Det er jo Jer læsere, som gør det hele meget sjovere med bloggen.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

  1. Anonymous says:

    Hejsa begge to.
    Super billeder og dejligt at kunne følge jeres tur. Nu bliver det snart min tur 😎 Vi kører til tjekkeland fredag aften.

    Knus Bente

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.