Downtown Bogotá med guld og Botero

Downtown Bogotá

Vores to sidste dage i Colombia blev tilbragt i downtown Bogotá. Her besøgte vi blandt andet et par museer for at se nærmere på kunstneren Botero og nogle af landets store forekomster af guld. 

Vi tog bybussen fra vores bydel Nueva Granada, som vi fortalte om i sidste indlæg, og ind til centrum. Det er billigt at køre med bus, men sørg for at få et sæde, eller hold godt fast, for de kører råddent!

I bussen kom Anne Marie til at sidde ved siden af en ældre dame, som straks rådede os til at passe godt på vores ting og penge. Det var rigtig sødt af hende, men vi oplevede heldigvis ingen lommetyve – hverken i Bogotá eller på resten af vores tur rundt i Colombia.

La Candelaria

Den første dag bevægede vi os rundt i det mest centrale af Bogotá. Men snart fandt vi det hyggelige kvarter La Candelaria, som er den ældste og smukkeste del af byen.

Fin gade i det gamle kvarter, Bogota, Colombia

 

En kirke i Bogota, Colombia

 

Tæt på Botero museet, Bogota, Colombia

Museo Botero

Her besøgte vi Museo Botero, som har gratis adgang for alle hver dag. Allerede i Medellin havde vi snuset til Fernando Botero i form af skulpturer. Men nu var det mest billeder, vi kiggede på. De er jo super skøre med fede dyr, mennesker og frugter. Blandt andet var der Botero’s udgave af Mona Lisa.

Portræt af Mona Lisa malet af Botero

 

Botero maleri, Bogota, Colombia

Aller sjovest var det faktisk at læse titlerne på billederne – så kan man lidt spansk, er det hermed en opfordring.

På sine ældre dage er Botero også gået hen og blevet mere politisk i sine motiver. Det er også et studie værd.

Billede af Botero, Boteromuseet, Bogota, Colombia

Museet praler af kunstnere som Dali, Monet, Degas, Matisse og mange flere, men de fleste kunstnere har kun bidraget med et eller to billeder og klart ikke deres bedste eller mest kendte værker. Vi må sige, at denne del af udstillingen kan man godt springe over, og så nøjes med at koncentrere sig om Botero. 

Hånd af Botero, Bogota, Colombia

Museo del Oro

Vi lagde også vejen forbi guldmuseet: Museo del Oro. Det har åbent hver dag 9-18, dog ikke mandag. Søndag er det gratis, men skulle du ikke være i Bogotá på en søndag, så fortvivl ikke… billetprisen de andre dage er 4.000 pesos – Ca. 10 danske kr.

Er du interesseret i en rundvisning på engelsk, så er det kl. 10 og kl. 16.

Guldmuseet Bogota

 

Guldmuseet i Bogota

Museet er udråbt som et af Sydamerikas bedste guldmuseer. Det har med 55.000 genstande verdens talrigeste samling af guld, og alle roser det til skyerne.

Guldmuseet Bogota

 

Guldmuseet, Bogota

Måske netop derfor var det for os lidt skuffende. Vi havde forventet endnu mere end det, vi så. Men gå forbi, tag det som en oplevelse og sæt ikke forventningerne lige så højt som os.

Guldmuseet Bogota

Plaza de Bolivar

Sidst men ikke mindst kom vi også forbi den store Plaza de Bolivar, hvor de smukke gamle bygninger Capitolio National, Catedral Primada og Palacio Justicia ligger. 

Plaza de Bolivar, Bogota, Colombia

Har man et par dage i Bogotá, vil vi gerne anbefale, at man også udforsker nogle af alle de lækre restauranter, som byen byder på.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 1. Michael says:

  Hej 2 Danes

  Her er andre 2 danes på tur.
  Vi har adskillige gange mødt Jeres side, når vi søgte på oplevelser de steder vi befandt os.
  Og rigtigt…vi er pt i Bogota og har just besøgt guldmuseet.
  Nej….det er ikke mængden af guldemner der er det vigtigste for en god samling.
  Men samlingen er dog ganske imponerende.
  Vi var blot mere bløde i knæen da vi for år tilbage så guldmuseet i San Jose i Costa Rica. Det var en oplevelse ud over det sædvanlige. Den har sjæl og tæft for det udsøgte. Eller også var guldsmedene bare bedre dér?

  Dorte og Michael

  • twodanesontour says:

   Hej Dorte og Michael!
   Hyggeligt at høre fra Two More Danes, som også er på tur 🙂
   Og dejligt at høre, at I har læst vores blogindlæg fra Colombia undervejs. Det er jo det, vi håber på med vores blog. At kunne hjælpe og inspirere andre til at kaste sig ud i at rejse til lidt anderledes destinationer end de mest populære.
   Hvis I læser dette, så vil vi da rigtig gerne høre, hvad I har set og oplevet i Colombia. Sådan nogle “rejsenørder” som os, vil jo altid gerne høre om andres rejser også.
   Glade rejsehilsner
   Rasmus og Anne Marie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.