Baobaballéen

Ved byen Morondava, som ligger på Madagaskars vestkyst, kan man se baobaballéen, som er meget berømt – et af de mest fotograferede steder i Madagaskar.
Baobabtræer er nogle meget mærkelige størrelser. Det ligner nærmest et træ, som er vendt på hovedet, så rødderne stritter lige op i vejret. De kan blive over 1000 år gamle og meget store.
Anne Marie syntes, at det var lidt noget pjat at køre så langt for at se en række træer, men hun måtte efterhånden overgive sig, da vi nød synet af alléen både ved solop- og nedgang.
Baobaballen med oksekærrer

 

Og mens vi nu var ovre vestpå, fik vi også mulighed for at besøge Kirindy skovreservat. Denne park huser det største antal forskellige lemurarter i landet, og hvis man er meget, meget heldig, så er det her, at der er den største chance for at se en fossa, Madagaskars største rovdyr, som ligner lidt en mellemting mellem en hund og en kat. Den er utrolig god til at klatre i træer, da den går på jagt efter lemurer, mens de sover og den kan følge en lemurflok i dagevis, inden der er bid.
Det var virkelig et højt ønske for os at se en fossa, men vi viste også, at det nok var noget nær umuligt.
Lige da vi ankom til parken, spiste vi lidt morgenmad, og pludselig kom vores guide og sagde, at der var en fossa meget tæt på. Vi kunne nærmest ikke tro vores held. Den gemte sig under et lille hus, men med et kyllingeben på en snor, fik guiden lokket den ud – dog uden at give den noget mad, da det selvfølgelig er forbudt.
Det var utrolig spændende at få lov til at se dette sjældne dyr.
Den sjældne fossa

 

Derefter gik vi en tur i selve parken, hvor vi så flere grupper Verreaux sifakaer, som er en slags lemurer. De er utrolig nuttede med deres hvide pels og sorte ansigter. Vi var heldige at komme ret tæt på nogle af dem.
Verreaux sifaka i Kirindy Skovreservat i Madagaskar

 

Vi så også redfronted brown lemurs, som er noget mindre end sifakaer.
Redfronted brow lemur i Kirindy skovreservat, Madagaskar

 

Og på tilbagevejen stoppede vi jo på baobaballéen igen, så I får også lige et solnedgangsbillede.

 

Smukt landskab i Madagaskar
 
 
Følg os på Facebook, hvor vi lægger flere rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten.
 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>